Solvärme

Ett miljöklokt val vi rekommenderar. Med solfångare och värmepump får du kontroll på temperaturen i ditt hem.

Solvärme i Jönköping

Solvärme är ett samlingsnamn för den teknik som omvandlar solens strålningsenergi till värme. Med solfångare och värmepump från NIBE får du kontroll på temperaturen i ditt hem.
Fördelarna med solenergi är många. Bara det faktum att solen kommer att finnas i flera miljarder år till och att solenering hela tiden förnyas. Vi behöver inte använda resurser som tar slut, som kol, olja eller kärnkraft för att producera solenergi och solvärme. Det behövs inte tillföra bränsle och inga biprodukter skapas i form av utsläpp, ljud eller lukter. Beräknad livslängd är dryga 30 år och de flesta leverantörer ger effektgaranti på över 25 år.

Bra klimat i Sverige för att producera solvärme

Ny forskning visar att klimatet i Sverige är ytterst lämpligt för solceller. Det fantastiska är att solpaneler inte behöver direkt solljus för att producera energi. Även den indirekta solinstrålningen från marken och atmosfären kan tas tillvara av den avancerade teknik som dagens solfångare har. Även vid molnigt väder producerar cellerna solel.

Solcellerna som producerar solvärme är i princip underhållsfria, det finns inga rörliga delar som kan gå sönder och kräver i det närmaste obefintligt underhåll. 

Stora vinster med solel

Genom att producera el via solceller på ditt hus blir du mer självförsörjande. Du blir inte i samma utsträckning beroende av att köpa el under många år framöver. Miljön är, som tidigare nämnts, den största vinnaren av vår solelproduktion då solljuset är en förnybar källa.

Klaessons Rör installerar solcellspaneler och kringutrustning för solvärme i Jönköping och orterna där omkring som  Huskvarna, Vaggeryd, Mullsjö och Gränna.

solvarme
solpanel
varmepump