Golvvärme

Vattenburen golvvärme skapar en trivsam och skön miljö i hemmet.

Golvvärme i Jönköping

Golvvärme är ett värmesystem som värmer upp golvet som sedan avger värme till rummet. Det skapar en trivsam och skön miljö i hemmet. Klaessons Rör installerar vattenburen golvvärme och rekommenderar och arbetar gärna med Uponor-system som med sin mångsidighet och höga kvalitet skapar trygga lösningar för golvvärme. Vår erfarenhet och vårt kunnande är till din fördel.

Vattenburen golvvärme för uppvärmning är ett klokt val. Det är en investering som både är ekonomisk och energisnål. Rummet kan värmas upp med låg framledningstemperatur eftersom golvvärmen täcker en stor yta. Du kan sänka temperaturen, uppleva en behaglig värme i rummen samtidigt som du spar energi. Detta påverkar inomhusklimatet positivt.

MÅNGA MÖJLIGHETER

Klaessons Rör installerar golvvärmesystem från Uponor som ger dig många valmöjligheter. Du kan hitta golvvärme som passar just ditt byggprojekt, från det lilla badrummet till lagerlokalen. Det kan installeras tillsammans med alla typer av golv och passar lika bra för nybyggnationer som till renoveringar. Det är möjligt att ansluta golvvärmesystemet till alla typer av vattenburna system, som till exempel fjärrvärme, värmepumpar, pellets eller oljepanna.

golvvarme
golvvarme2
tvattstuga med golvvärme

Goda skäl att välja golvvärme:

Enregieffektivt

De snabba justeringarna av temperatur som golvvärme medför bildar en energieffektiv och ekonomisk uppvärmning av ditt hem.

Golvvärme kan snabbt reglerar temperaturen, vilket är skönt för fötterna och gör att intensiv värmeökning i rummet undviks.

Slipp element

VDu behöver inte vanliga element vilket ger minskad luftcirkulation och lägre elräkning. Att kunna möblera utan att behöva ta hänsyn till elementens placering är en positiv följd av golvvärme.

i hela huset

Golvvärme kan installeras i hela huset, i både torra och våta utrymmen. Det spelar ingen roll om det handlar om källare eller våningsplan högre upp.

Förbättrar inomhusklimatet

Din bostads Inomhusklimatet förbättras. Det sker genom jämn värmefördelning och skapas av att temperaturen vid golvet är någon grad varmare än i resten av rummet.

ÖKAR BOSTADENS VÄRDE

Golvvärme ökar bostadens värde. Det är en investering i bostaden då ett bättre inomhusklimat med lägre elräkning som följd är positivt för både trivseln och plånboken.

Golvvärme är en god investering i bostaden

Vid husköp prioriterar många med rätta energieffektivitet och inomhusklimatet. Att investera i en golvvärmelösning är att därför väl motiverat och blir en investering i bostadens värde.
Värmegolv ger en förbättringar för både energi och inomhusklimat vilket inte bara påverkar trivseln, utan också märks vid en värdering av huset.

Golvvärme skapar bra inomhusklimat

Framför allt värmer golvvärmen hemmet och till detta är det en fantastisk metod. Men inomhusklimatet påverkas också positivt. Eftersom strålningsvärmen från element får damm att virvla runt i rummet kan det undvikas med golvvärme. Golvvärme reglerar även luftfuktigheten i hemmet på ett stabilt sätt eftersom värmen fördelas jämnt mellan olika rum.

Golvvärme kan ersätta traditionella element

Energismarta hem är framtiden och där ger golvvärme fördelar som inte vanliga element ger. Genom att byta element mot golvvärme kan du sänka rumstemperaturen med ett par grader men behålla samma värmekänsla i rummet. Vilken skillnad det gör över tid när åren går säger sig självt. En lägre energiförbrukning ger en lägre elräkning, vilket är önskvärt när elpriserna tenderar att vara höga.
Genom att sänka rumstemperaturen på natten kan ett hushåll göra betydande energibesparingar på 5–6 %, vilket även det gör stor skillnad över tid.

Golvvärme installerat på olika sätt

Vattenburen golvvärme innebär helt enkelt att man pumpar varmvatten genom rör i golvet. Eftersom vatten har den egenskapen att det avger mer värme i kallare områden och mindre i varmare skapas en jämn och fördelad värme över stora ytor, en behaglig känsla i rummen. Golvvärmerören kan installeras i golvet på olika sätt:

  • I spårade cellplastskivor med värmespridningsplåt
  • I spårade spånskivor med värmespridningsplåt
  • Direkt i bjälklag i bjälklagsplåt
  • Ingjutning
  • I glespanel med värmespridningsplåt

Klaessons Rör installerar golvvärme i Jönköping och orter där omkring som Huskvarna, Vaggeryd, Skillingaryd, Mullsjö, Habo och Gränna. Kontakta Klaessons Rör här