Stambyten

Vi hjälper dig med stambyten och renovering av hemmets rörsystem som håller länge.

Stambyten i Jönköping

För många är ett stambyte beryktat att ta väldigt lång tid, kosta en mindre förmögenhet och dessutom medföra stora hyreshöjningar. Tiderna förändras och det finns modernare och enklare alternativ till traditionella stambyten som både sparar pengar och tid.

När ska man göra ett stambyte?

Gjutna avloppsrör som är äldre än 50 år har nått sin livslängd och bör bytas ut omgående.
Att få vattenskador till följd av för gamla rör som går sönder blir alltid en stor kostnad och då är stambyten en investering som säkrar upp fastighetens vatten och avloppssystem i förväg.

Vid stambyten använder Klaessons Rör produkter från Uponor och kan erbjuda en enkel lösning för utmaningen som gamla stammar är och skapa ett tryggt hem.

Våtrumskassetter vid stambyten

Klaessons Rör använder en lösning som heter PreRoom och det är idag den smartaste metoden att renovera badrum. Med vår hjälp får ni ”tysta avloppsrör” och uppnår stilla system. Stambytet utförs med kassetter.

stambyten
sil i diskho efter stambyte
renoverat efter stambyte

Fördelar med kassettstambyte

När man gör ett kassettstambyte installerar man kassetter med färdigmonterade stammar. En stor fördel med denna metod och dessa kassetter är att de innehåller fler installationer än bara stammarna. Det kan handla om rör till dusch och handfat och/eller en vägghängd toalettstol.

Med kassettstambyten kan tid sparas. Hål tas i enbart i golv och i tak och man slipper ta hål i väggarna. En fördel är också det ytliga läget som installationerna görs på vilket underlättar inspektion, kontroll och reparationer i framtiden.

Stambyten som sparar tid och pengar

Både kostnad och tidsåtgången för kassettstambyten blir i sammanhanget liten och boende i fastigheten kan bo kvar under hela stambytet vilket förenklar mycket för berörda. Även de långa och högljudda ingreppen som ett traditionellt stambyte medför uteblir med denna metod. Man behöver bara stå ut med kortare perioder av oväsen och avstängningar av vatten och avlopp.

Möjligen begränsas flexibiliteten med dessa kassetter eftersom de bildar ett nytt schakt och kan inte heller placeras var som helst i badrummet. De skapar också mindre begräsningar i hur man estetiskt kan forma sitt badrum med väggbeklädnad och färger.

Oavsett dessa invändningar mot kassettstambyten anser vi att fördelarna med stor marginal överväger begräsningarna. Därför har Klaessons Rör valt kassetter vid stambyten.

Rådgivning för stambyten i Jönköping

Vi ger gärna råd och svarar på frågor om stambyten. Vi har valt att arbeta med våtrumskassetter från högklassiga Uponor, ett varumärke som garanterar kvalitet.

Klaessons Rör – vid stambyten i Jönköping och orterna där omkring som Huskvarna, Vaggeryd, Skillingaryd, Mullsjö, Habo och Gränna. Kontakta oss gärna för offertförslag, här.