Vedpannor

Att välja en panna för uppvärmning och varmvatten ger dig en flexibel och kostnadseffektiv lösning.

Vedpannor i Jönköping

Miljövänliga och kostnadseffektiva alternativ för värme och uppvärmning – vedpannor, pelletspannor och kaminer.

Vedeldning i vedpanna är ett av de billigaste sätten som finns att värma upp ett hus. Årsvärmebehovet för en normalvilla klarar sig med 20 kubikmeter ved. Det ger en totalkostnad på mellan 7000 och 9000 kronor, beroende på vedpriset per kubik, Detta tåls att jämföras med olja och el som är betydligt dyrare på årsbasis. Vedeldningen blir förstås ännu billigare om du har tillgång till egen ved. 

Miljövänligt

Tidigare var vedeldning i vedpanna ett arbetskrävande sätt att få värme och det var inte särskilt miljövänligt heller. Detta har förändrats och i dag ser det annorlunda ut. Klaessons Rör rekommenderar vedpannor från Baxi som är högeffektiva och godkända enligt det nya hårda EkoDesign kravet. Vedpannorna har god isolering och funktioner som överhettningsskydd och drifttermostat med automatisk avstängning, vilket gör de pålitliga och trygga att hantera.

Vedpannor i olika storlekar 

Vid köp av ny vedpanna finns det flera saker att tänka på. Hur stor effekt som behövs för att klara värmebehovet är en grundläggande fråga. Pannorna skiljer sig åt när det gäller egen arbetsinsats, bränsle och totalkostnad inklusive installation. Oavsett dina behov kan vi hitta en lösning som ger dig miljövänlig, kostnadseffektiv och trygg värme.

Klaessons Rör installerar vedpannor i Jönköping och orterna där omkring som Huskvarna, Skillingaryd, Vaggeryd, Mullsjö, Habo och Gränna.

 

vedpannor
vattenkran
tvattstuga